Ébredésem Útján

Steinmüller Csilla Magdolna blogja

“Amikor túlterheltnek érzed magad: Fordulj a meditációhoz.”

Kwen Khan Mester Ajánlások című írásának első ajánlása:
(lelőhely: https://vopus.org/hu/ajanlasok/)

Amikor túlterheltnek érzed magad: Fordulj a meditációhoz.

“A meditáció olyan szellemi gyakorlatok gyűjtőneve, amely magába foglalja a koncentráció, a szemlélődés és az absztrakció különféle technikáit, és amely elősegíti a fokozott öntudatot, a szellemi megvilágosodást, valamint a fizikai és mentális egészséget.” – ez a meghatározás olvasható az Encyclopaedia Britannicában.

A meditáció tehát egy gyűjtőfogalom. Sokféle meditációs technika létezik. Van aki csendesen ül és koncentrál/figyel a légzésére, vagy valamilyen testérzetre. Van, aki meditációs zenét használ tudata elcsendesítéséhez és az ellazuláshoz. Van aki csak egyszerűen jelen van a pillanatban.

Az, hogy kinek melyik meditációs módszer lesz hasznos az teljesen egyéni, éspedig a lélek fejlettségi szintjétől (is) függ.

És itt senkit nem kívánok megbántani vagy lenézni/felemelni! De fontos lenne tudni, hogy mindannyian a lélekfejlődésünk útján haladunk! Lélekfejlettségünket előző életeink milyensége adja. Születésünkkor egy bizonyos fejlettségi szinten jelenünk meg itt a fizikai világban. (Az emberi-lélek 100 fejlődési szinten halad keresztül. És van az emberi-lélek fejlődés előtt is “élet” és az után is!)

És minden cselekedetünket, akaratunkat, motivációnkat és például az életben megélt fontossági sorrendünket is lélekfejlettségünk határozza meg. (Mi a fontosabb? Egy jó nyaralás, vagy egy jó könyv, vagy egy “jó” új tanulmány? Mert mind lehet jó. Azonban kinek? Melyik fejlődési szinten álló léleknek? Minden véleményt, tanácsot egyénileg kellene elbírálnunk tudva az adott egyén lélekfejlettségi szintjét, életprogramját és életének célját. De ez már egy másik írás anyaga lehetne.)

Szóval „Amikor túlterheltnek érzed magad: Fordulj a meditációhoz javasolja a Mester. Mert bizony (lélekfejlettségi szinttől függetlenül) mindannyian lehetünk túlterheltek. És akkor üljünk le és meditáljunk. Adjunk időt a befelé fordulásnak. Én magam a Vipassana meditációt kedvelem, de mivel mindannyian egyediek vagyunk és különböző lélekfejlődési szinten állunk, érdemes megkeresni azt a technikát amely jelenlegi minőségedben neked képes egy lecsendesedést, befelé fókuszálást, ellazulást és feltöltődést adni.

Keresd meg a Te módszeredet és CSINÁLD!

Adj rendszeresen időt a meditációnak az életedben.

Ha most kezded vannak régebbi írásaim a témához: https://omniverzum.hu/category/meditacio/

Üdv:
Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító
2022. 07. 16.

Alapinformációk

This entry was posted on 2022.07.16. by in Írásaim.

Navigáció

Vipassana elvonulás 2022 június 20-26.

Csend, Befelé fordulás, Meditáció, Elvonulás Egy hét Önmagaddal és belső világoddal.
bővebben>>>

Képzések az Omniverzum Szabadegyetemen:

Egy rózsa fényképe

bővebben >>>
» Számmisztikai és Spirituális konzulens
bővebben >>>
» Önismereti Tanácsadó
bővebben >>>

» Távoktatás
bővebben >>>
» Tanfolyamok
bővebben >>>
bővebben >>>
» Távoktatás
bővebben >>>
» Tanfolyamok
bővebben >>>

%d blogger ezt szereti: