Ébredésem Útján

Steinmüller Csilla Magdolna blogja

Buji Ferenc: Az elfelejtett Evangélium

Hónapok óta szeretném elolvasni Buji Ferenc: Az elfelejtett Evangélium című könyvét.
Megszerezhetetlen. Pedig a könyveket szeretem kézbe venni, forgatni és úgy olvasni. De ez így most lehetetlen, így hát letöltöttem és úgy olvasom.

Gnosztikus utat járok, ami az jelenti, hogy az Egyetemes Bölcsesség útján haladok. Ez az Út a ma emberének Jézus útja, az Egyetemes Kereszténység útja. (És semmi köze a mai kereszténységhez, ahhoz az úthoz, melyen ma nagyon igyekeznek minket terelni!)

A Jézusi út – mely a Krisztusi minőség megszületéséhez vezet bennünket – önfeladás és önlegyőzés. Személyiségem teljes feladása és halála. (Ez számunkra elképzelhetetlen.)

Az elfelejtett Evangélium könyvet olvasva utamhoz újabb kapaszkodókat kaptam. Például ilyen gondolat: “asszonytól születettből” “Istentől születetté” válni. (Ezt hívják második születésnek is.) (Ezt bizony a Biblia írja!![1])
Ó, milyen vágy él bennem erre!

Igen, ez az Út, ezt tudom. De ebben a megközelítésben még közelebb kerültem Atyámhoz, hisz ha Istentől született vagyok – és ezért imádkozom – kérem mutassa meg számomra, hogy tudok a Fiává válni. Vagyis mit kell tennem, hogy a személyiségem meghaljon, és bennem a Krisztus megszülessen.

És közben azt is megéreztem, hogy belső Szellemi Lényem (aki kapocs a Krisztusi minőség eléréséhez) itt van velem, itt él bennem. Nekem kell tudatommal rá fókuszálnom, odaadni magam Őneki, a bennem élő Másiknak.
És minden megnyilvánulásom – fizikai, érzelmi és gondolati – előtt befelé figyelnem, Őrá és megnézni, hogy Ő mit tenne. És azt tapasztalom, hogy nagyon sokszor SEMMIT. Ő Van, teljes összhangban az Istenivel, a Mozdíthatatlannal.

Ő, a mindennapi élet dolgaiban nem vesz részt. (Ezzel most csalódást okozhatok sokaknak.)
Látom magam előtt állni, és a mindennapi dolgok még a térdéig sem érnek. Könnyedén lerázza magáról azokat a kis “vámpírokat”, amik a személyiség életében borzasztóan fontosak: az érzelmek és a gondolatok, az életesemények, a történések, a bánatok, a fájdalmak, és az örömök.

A bennem élő Másik egyáltalán tud rólam? Milyen fénysugár jut “fel” belőlem belső Szellemi Lényemhez? (Mert más, mint a belőlem kiinduló fénysugár tőlem Őt nem éri el!)

Tudatom Reá fókuszálása azt látom, hogy eljut a szívéig, és ha törekvő tudatommal a Reá figyelést hosszabban tudom tartani és az Ő Vanságából igyekszem érezni és gondolkodni (persze ezek alapján nem cselekedni, vagy időnként cselekedni) akkor a belőlem kiinduló fénysugár feljebb is eléri a bennem élő Másikat, eljut az ő fejéhez.
Ez egy kép bennem, ahogy most ezt én érzékelem. Én egy picinyke lény vagyok, a bennem élő Másiknak a bokájáig érek. És én neki akarok adni magam. Önlegyőzéssel, önmeghaladással, önhalállal.

Atyám, engedd, hogy Fiad legyek!

[1] „asszonytól született” Mt 11,11; „Istentől született” Jn 1,13;

 

 

 

Alapinformációk

This entry was posted on 2018.08.10. by in Írásaim.

Navigáció

Vipassana elvonulás 2019 ősz

Csend, Befelé fordulás, Meditáció, Elvonulás Egy hét Önmagaddal és belső világoddal.
bővebben>>>

Képzések az Omniverzum Szabadegyetemen:

Egy rózsa fényképe

» Spirituális Lélekgyógyász
bővebben>>>
» LélekÚt Tanácsadó
bővebben >>>
» Bach-virág tanácsadó
bővebben >>>
» Önismereti Tanácsadó
bővebben >>>
» Mágikus Ösvény csoport
bővebben >>>
» Távoktatás
bővebben >>>
» Tanfolyamok
bővebben >>>

%d blogger ezt kedveli: