Ébredésem Útján

Steinmüller Csilla Magdolna blogja

Reé Daumal: Analóg hegy – Szent Háború

A legmagasabb vágyaink ösvénye gyakorta vezet a nemkívánatoson át.”
René Daumal

Nagyon sokat köszönhetek a KÖNYVeknek. Spirituális utam során végig kísértek, és kísérnek a mai napig is. Időnként az is megfogalmazódik bennem, hogy a Mesterim voltak.

Azt mondják, “ha kész a tanítvány a mester megérkezik”. Én a könyvek érkezésével tudtam haladni a Szellemi Úton.
Mindig kezembe került a következő könyv, mely tovább lendített a fejlődés spirálján. Egyik hozta maga után a másikat.
(Amikor felmerül egy új név vagy gondolat egy könyvben, az engem keresésre ösztönzött és ösztönöz a mai napig is. Ha tetszett a könyv, a téma, akkor mélyen tanulmányoztam a könyv végén található irodalmi ajánlót, és amit csak tudtam elolvastam. Így kerültek a kezembe az újabb és újabb könyvek, melyek újabb és újabb lépcsőfokokkal ajándékoztak meg Utamon.)

Most René Daumal: Analóg hegy című könyve jött szembe. Gurdjieff könyveit olvasgatom. Amit ír a Negyedik Útról azt élem, és azon az Úton haladok. Így megörültem, hogy van egy könyv, mely az Ő tanításait bontogatja.

Az megdöbbentett, hogy René Daumal 36 éves korában meghalt, és ezt a művet már nem fejezte be. Talán azért érintett meg, mert Gurdjieff Az élet csak akkor valóságos, amikor “Én vagyok” című könyve szintén befejezetlen maradt, és azt is most olvasom. (Vajon én be tudom fejezni életemben azt, amiért itt vagyok?)

A hegy analógia sokat elmond az Útról, melyet járok, járunk.
A hegy csúcsára eljutni az emberi evolúció befejezését jelenti, elérni az emberi létezésen túli fejlődést. (Lásd: Annie Besant: Az Előcsarnokban című írását is, mely a Vipassana elvonuláson a tanítást adja számunkra.)
A csúcs elérése nagyon kemény önmagunkkal való munkával, önmeghaladással, önlegyőzéssel és önelhagyással jár. Mert a most ismert és élt személyiség NEM LÉPHET be ebbe az isteni birodalomba!

Az Analóg hegy című regény ennek az útnak egy részét mutatja be.
Az első igazi kihívás, hogy egyáltalán ez a hegy hol is található, és hogy lehet oda eljutni? Mert a térképen nincs rajta, és bizony szinte senki nem is tud róla. Mégis 8 bátor és kereső ember útnak indul, hogy eljusson a hegyhez.

A hegy megmászása pedig a következő nagy kihívás …

“Nem maradhatunk örökké a csúcsokon. Le-le kell jönni újra …

Akkor mégis mire jó ez? Íme: a fent ismeri a lentet, a lent nem ismeri a fentet. Felfelé menet jegyezd meg jól az utad minden nehézségét; míg felfelé mész képes vagy látni azokat. Lefelé jövet már nem látod őket, de tudni fogod, hogy ott vannak, ha jól megfigyelted.

Művészete van az alsóbb régiókban való tájékozódásnak, az emlékek révén, amit az ember akkor látott, amikor feljebb volt. Amikor már nem vagyunk képesek látni, még tudhatunk legalább.”

És még egy gondolat:

Amikor lábad nem akar többé hordani, a fejeddel kell majd menned.”

Csilla
2018. 04. 30.

 

 

 

Alapinformációk

This entry was posted on 2018.04.30. by in Írásaim, Könyvajánló.

Navigáció

Vipassana elvonulás 2019 ősz

Csend, Befelé fordulás, Meditáció, Elvonulás Egy hét Önmagaddal és belső világoddal.
bővebben>>>

Képzések az Omniverzum Szabadegyetemen:

Egy rózsa fényképe

» Spirituális Lélekgyógyász
bővebben>>>
» LélekÚt Tanácsadó
bővebben >>>
» Bach-virág tanácsadó
bővebben >>>
» Önismereti Tanácsadó
bővebben >>>
» Mágikus Ösvény csoport
bővebben >>>
» Távoktatás
bővebben >>>
» Tanfolyamok
bővebben >>>

%d blogger ezt szereti: