Ébredésem Útján

Steinmüller Csilla Magdolna blogja

Életük színtere

Életünk színtere a dialektikus világ. (Igazi Otthonunk nem ebből a világból való, hanem ezen túl van, az Isteni dimenziókban.) Ezzel kapcsolatban több dolog is van, melyet érdemes végiggondolni.
Kinek is? Annak, akinek elege van e világ ígéreteiből, látszaterejéből és hazugságaiból.

the_polarity_by_mindtuber-d61efu9Azért is érezzük a kiúttalanságot, mert bennünk, a szívünkben, megtalálható (általában) egy Szellemszikra Atom, mely halhatatlan Lényünk lenyomata. Életre szeretne kelni! Szeretné beteljesíteni Isteni küldetését. És rendszeresen küld sürgető nyomást és elégedetlenséget, hogy támogassa kereső utunkat, mely kifelé vezet a dialektikus világból.

A dialektus világ egyik jellegzetessége, hogy mindent polaritáson keresztül mutat meg. A polaritás az ő működési módja: jó és rossz, férfi és nő, éjszaka és nappal, stb. …

Olvasunk vagy hallunk valamit, azonban hamarosan olvassuk vagy halljuk az ellenpólusát is ugyan annak a dolognak. És ha vesszük a fáradtságot és végiggondoljuk mindkét oldalt, rájövünk, hogy mindkettőben van (egy bizonyos szinten) igazság.
Ez a nagy játék a dialektikus világ egyik “fegyvere”, hogy megosszon minket. Mert egyből bekapcsol bennünk, hogy választanunk kell, valamelyik oldalra kell állnunk! (S ezt használják ki a politikusok is.)

Egyszerűen, lételemünk a választás. Kötelező valami mellett vagy ellen állást foglalnunk. Olyan nem lehet, hogy ne legyen véleményem, egy beszélgetésben ne tudjak az egyik oldal mellett szót emelni, érvelni.
Azonban ezzel a cselekedetünkkel még jobban belemerülünk a dialektikus (istentelen) világba, és tápláljuk a bennünk megbúvó – a Szellemszikra Atom által indított – elégedetlenséget, fájdalmat és űrt.

Azonban ha meglátnánk, hogy

  1. MINDIG van másik oldal! Ez ebben a világban a működési mód. Nincs Tiszta Igazság az egyik pólusban sem!
  2. A másik oldalnak is van igazsága! Ha mérlegre tennénk a két pólust, azt láthatnánk, hogy bizony egyensúlyban vannak!
    (Ó, most felháborodhatsz, hogy “ez nem igaz. Én jó vagyok, de bezzeg a főnököm, a férjem, szomszédom, az rossz. Bánt, kihasznál, megaláz.”
    Igen, egy szeletben igazad van, de ez ennél összetettebb kérdés, mely összefüggéseit nem látjuk.  Egy szeletet látunk, a többi rész számunkra a láthatatlanban van!)

arany-középMi a kiút ebből a helyzetből? Egyáltalán ki lehet ebből kerülni?
A kiút az Arany Középút!

Első lépés a belátás. Belátni, hogy a dialektikus világ működése MINDIG kétpólusú!
Minden, két oldalról mutatja meg magát. A két oldal adja meg ezen a szinten a “teljességet”. Nem lehet az egyik oldalt (véleményt, nézetet) kihangsúlyozni, a másikat pedig megtagadni!

Ha megszületett bennem a belátás akkor a mindennapokban igyekezzek ezt alkalmazni. Ne billenjek ki csak az egyik pólusba.

S ezen az úton a fejlődésem eredményeképpen elérhető válik számomra, hogy beállok az Arany Középútba.

Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító
2017. 05. 16.

polarity-6-illustration-426

Alapinformációk

This entry was posted on 2017.05.16. by in Írásaim.

Navigáció

Vipassana elvonulás 2019 ősz

Csend, Befelé fordulás, Meditáció, Elvonulás Egy hét Önmagaddal és belső világoddal.
bővebben>>>

Képzések az Omniverzum Szabadegyetemen:

Egy rózsa fényképe

» Spirituális Lélekgyógyász
bővebben>>>
» LélekÚt Tanácsadó
bővebben >>>
» Bach-virág tanácsadó
bővebben >>>
» Önismereti Tanácsadó
bővebben >>>
» Mágikus Ösvény csoport
bővebben >>>
» Távoktatás
bővebben >>>
» Tanfolyamok
bővebben >>>

%d blogger ezt kedveli: