Ébredésem Útján

Steinmüller Csilla Magdolna blogja

Tiszta Forrásból = Igaz Út

hála virágaVégtelen HÁLÁS vagyok Lelkemnek és Szellememnek, hogy mindig tovább lendítettek és segítettek a Tiszta Forrásból meríteni.
Soha nem hagyták, hogy eltévedjek az Úton, és azt sem, hogy feladjam.
MINDIG ott motoszkált bennem (és ez ma sincs másként) az IGAZ Út keresése.

Rengeteg helyen jártam, sok-sok mindent tanultam és olvastam az évtizedek alatt, s az, ahol ma tartok Lelkemnek és Szellememnek köszönhetem.
hala-es-aldas-kicsiHÁLA! HÁLA! HÁLA!

Honnan is tudtam és tudom, hogy jó úton járok?
Azt gondolom ez a kérdés mindenkiben felvetődik, aki kilép az átlagos emberi életből.

Az Igaz Út nehéz. Ez az első “szabály”.
Sok-sok lemondás: hétvégén iskolák, anyagi teher, önlegyőzés, önmeghaladás, szembenézés, belső harc, hogy csak a legfontosabbakat említsem.
Nem adják könnyen sem a tudást, sem a tapasztalást. Sok kihívás, sok felfordulás, sok értetlenkedés a környezet részéről, sok nehézség, sok …., sok….

Majd próbák és ismét próbák, hogy méltók vagyunk-e a tudásra. Méltók és készek annak befogadására. Tudunk-e hallgatni (na ez időnkét nekem nem sikerül…), képesek vagyunk-e kitartóak, türelmesek és bizony magányosak lenni.
Személyiségünk legyőzése és az önmeghaladás talán az egyik legnehezebb lépések, mely bizony lehet, hogy több életet is igénybe vesznek.
Tehát az Igaz Út nehéz.

spirituális utakAz Igaz Út hosszú. Évek, évtizedek, életek sokasága kell egy-egy igazán fontos lépés megtételéhez. Nincs egy hétvégés beavatás. Nincs évek alatt elért megvilágosodás. NINCS. Út van, lépések és tudatos haladás.

Az Igaz Úton való haladás nem megy MUNKA nélkül. Belső és külső MUNKA ez egyaránt.
A megvilágosodást, a felébredést NEM adják ingyen. Nagyon sok mindenről le kell mondani, fel kell áldozni és alázattal haladni az Úton.

A ma embere ALSZIK. És sajnos nem is tudja, hogy alszik.
Azt gondolja spirituális (elvégzett tanfolyamokat, jógázik, tud szeretni, …), s ezzel megtett mindent a megvilágosodásért. Ó milyen tévúton járunk!!!! Ezek hamis utak, hamis ígéretekkel.

De persze ha belegondolsz, ki vágna bele olyan iskolába vagy tanfolyamba, ahol azonnal sorolnák a nehézségeket, a lemondásokat, a kihívásokat, az elvárásokat. Ma bizony SENKI!
Mert az ego AZONNAL akar boldog, megváltott, gazdag, örök fiatal, megvilágosodott és irányító lenni. A ma embere nem tud alkalmazkodni, lemondani, csendesen hallgatni, igazán tanulni, tapasztalni és fejlődni.

DharmaBizony szomorú, de be kell látnunk, hogy kevés a Tiszta Forrás, kevés az Igaz Út, és nagyon kevés az Igazán Kereső Ember.

És még egy dolog. Ahhoz, hogy az ember ráleljen az Igaz Útra erényekkel és dharmával (jó-cselekedetekkel, erényekkel, másként fogalmazva “spirituális bankszámlával”) kell rendelkezni.

Ajándékba kapjuk az Igaz Út lehetőségét Lelkünktől és Szellemünktől, ha méltók vagyunk rá.

Igaz, nagyon sokszor nem az ez életi tetteink és viselkedésünk az, ami megnyitja számunkra a Lehetőség Kapuját. Előző életeinkben bizonyítottunk és gyűjtöttünk dharmát, hogy ebben az életben rátaláljunk az Igaz Útra.

S ha már rátaláltunk – nehézsége ellenére is – igyekezzünk személyiségünkkel rajta maradni és haladni, mert ki tudja mikor lesz újra ilyen lehetőség Lelkünk és Szellemünk számára a tudatos haladásra.
Mikor lesz Lelkünknek és Szellemünknek egy olyan egyéleti ember a “birtokában”, hogy dolgozzon értük.

Hála, Tisztelet és Köszönőt, hogy Úton járó tanítvány lehetek!

Steinmüller Csilla Magdolna
gnosztikus tanítvány
2015. 12. 31.

Hála Tisztelet Köszönet

Alapinformációk

This entry was posted on 2015.12.31. by in Ébredésem Útja, Írásaim.

Navigáció

Vipassana elvonulás 2019 ősz

Csend, Befelé fordulás, Meditáció, Elvonulás Egy hét Önmagaddal és belső világoddal.
bővebben>>>

Képzések az Omniverzum Szabadegyetemen:

Egy rózsa fényképe

» Spirituális Lélekgyógyász
bővebben>>>
» LélekÚt Tanácsadó
bővebben >>>
» Bach-virág tanácsadó
bővebben >>>
» Önismereti Tanácsadó
bővebben >>>
» Mágikus Ösvény csoport
bővebben >>>
» Távoktatás
bővebben >>>
» Tanfolyamok
bővebben >>>

%d blogger ezt kedveli: