Ébredésem Útján

Steinmüller Csilla Magdolna blogja

Vipassana elvonulás után

ebredesSzia, Csilla!

Köszönöm a leckéket és még egyszer köszönöm, hogy megtanítottad a Vipassana technikát.
Azóta is minden nap próbálkozom a technikával, érdekes, hogy még mindig meg kell küzdenem azzal, hogy végigüljem az egy órát.

Nagyon sokszor érzem, hogy düh alakul ki bennem. Emlékszem azt mondtad, hogy ezt az érzést ugyanúgy el kell engedni, mint bármilyen más érzést. Az elmúlt egy hét alatt tudatosodott, hogy mennyi elfojtott dühöt, félelmet és szorongást tartogatok magamban. Honnan tudom, hogy egy felmerülő érzést elengedek, és nem elfojtom?

Köszönöm, ha válaszolsz.

Csodás estét!


cropped-0-va6izdslp-yv2ykt.jpegKedves … !

Kérdésed egy hosszabb lélegzetű magyarázatot igényel.

Tapasztalatom szerint a Vipassana technika egy nagyon jó módszer arra, hogy a mentális és asztrális testben lévő elakadásokat, csomókat és gubancokat kicsomózza, kisimítsa. S ha az ember rendszeresen végzi a meditációt (tehát naponta legalább egy órát), akkor a mentális és az asztrális test szép lassan letisztul, és a személyiség (az ember) nyugodtabb, békésebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

Azonban ma már azt is tudom, hogy ezen elakadások, csomók és gubancok mögött pszichikai-ének, (aspektusok, személyiség-ének, én-ek) állnak.
Ezeket mi teremtettük életeink során (mert bizony nem csak ez életi én-ek ezek!), s a Vipassana meditációs technikával ezek szépen kisimíthatók, de el nem pusztíthatók, meg nem semmisíthetők!!

Vagyis a rendszeres gyakorlással (Vipassana) és az elengedéssel (aniccsa), a pszichikai-ének felöl érkezett nyomás, irányítás elcsendesedik, de bizony, ha abbahagyjuk a Vipassanát, vagy belekerülünk az élet sűrűjébe, és nem tudjuk megtartani a magasabb tudatosságunkat, ismét erőre kapnak az én-ek.

Amit írsz, hogy tudatosodott bennedd, hogy mennyi elfojtott düh, félelem és szorongás van benned (és MINDENKIBEN így van!), az bizony így van.

A Vipassana meditációval ezek szép lassan csökkenni fognak, de igazán eltűnni nem.
Persze már az is csodálatos, hogy ez életben ezeket ki tudjuk simítani, és megváltozunk. Mert akkor a következő életben ebből a helyzetből indulunk (nyugodtabb, békésebbek, megértőbb emberek leszünk), és a fejlődés következő ajtaja meg tud nyílni számunkra.

(Az én-ek konkrét megsemmisítése túl van a Vipassana technikán.)

aniccsaKérdésed az is: „Honnan tudom, hogy egy felmerülő érzést elengedek, és nem elfojtom?”
Az elengedéssel belső változás jár. Könnyebb, nyugodtabb, felszabadultabb lesz az ember.
Az elfojtás ezzel szemben hozhat pillanatnyi feszültségoldást, de a nap folyamán, az életesemények hatására bizony még nagyobb erővel jelentkezik.

Az elengedés (aniccsa) csak akkor működik tökéletesen, ha belső változás is társul hozzá: megértés és személyiség fejlődés.

Üdv
Csilla

Reklámok

Alapinformációk

This entry was posted on 2015-11-05 by in Meditáció.

Navigáció

Vipassana elvonulás 2019 április 8-14.

Csend, Befelé fordulás, Meditáció, Elvonulás Egy hét Önmagaddal és belső világoddal.
bővebben>>>

Képzések az Omniverzum Szabadegyetemen:

Egy rózsa fényképe

» Spirituális Lélekgyógyász
bővebben>>>
» LélekÚt Tanácsadó
bővebben >>>
» Bach-virág tanácsadó
bővebben >>>
» Önismereti Tanácsadó
bővebben >>>
» Mágikus Ösvény csoport
bővebben >>>
» Távoktatás
bővebben >>>
» Tanfolyamok
bővebben >>>

%d blogger ezt kedveli: